Innovation och forskning

Framtidens fönster och glas

Vår mest sålda produkt, I-Window 46, levererar idag prestanda utan motstycke på marknaden. Den reducerar kraftigt den transmitterade effekten genom fönstret till ca 13% med trots en väldigt hög genomsynlighet. Vi vill dock utveckla belysningsnivån på insidan av fönstret och har ingått ett samarbete med Fagerhult för att dynamiskt ersätta de ljusvåglängder som går förlorade vid filtreringen.

Vidare har vi också ett samarbete med Uppsala universitet där vi tittat karaktäristiken för olika beläggningarna i våra fönster  oberoende av varandra, för att kunna gå vidare och optimera den kompletta modulen. För oss är det viktigt att förstå varje del av modulen.

Även inomhusklimatet vill vi titta närmare på, och kommer att bygga två ”klimatkammare” i form av två mindre bodar. Här vill vi titta på hur inomhusklimatet påverkas och varierar med olika monterade fönstermoduler. Vår målsättning är att titta både på våra egna fönster, men också konkurrentfönster. Vi är säkra på att det kommer att ge oss en djupare förståelse för hur vi kan kontrollera inomhusklimatet, och framförallt vad som krävs för att hålla det konstant.

iwindow fonster 3 glas
Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanSwedish